Illegale Windturbine Schagen wordt gesloopt!

Het is een prachtig Sinterklaascadeau voor de omwonenden van de illegale windturbine langs de Grote Sloot in Sint Maartensbrug. Na 8 jaar lang juridische strijd, heeft de rechtbank van Alkmaar op 3 december 2013 bepaald dat de Enercon windturbine gesloopt moet worden.

De omwonenden hebben nu jaren geleden onder de terreur van dit weerzinwekkende monster.  In de volksmond wordt deze misplaatste windturbine ook wel “Het Waterhoofd van Schagen”  genoemd.

Het college van de gemeente Schagen beraad zich nog over de vervolgstappen, maar voor de bewoners is het duidelijk. Wij zullen ons met hand en tand verzetten tegen alle nieuwbouwplannen die zich in de toekomst zullen aandienen. Ondertussen is deze boodschap ook wel doorgedrongen bij de provinciale politiek. het is één van de redenen dat het restictieve windbeleid van Noord-Holland. Zoals gedeputeerde Jaap Bond het mooi citeerde: “wij willen het Noord-Hollandse landschap zo min mogelijk verpesten met lelijke windturbines” En daar zijn wij het helemaal mee eens!

Uitspraak Rechtbank Alkmaar 3 dec 2013 Schagen-NH

This entry was posted in Laatste nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.