Polder F

“Werkgroep Polder F (zuid-Zijpe)”

Polder F is de meest zuidelijke, en kleinste polder in de gemeente Zijpe, gelegen tussen het Noord-Hollands Kanaal en Grote Sloot, tussen Burgerbrug en Zijpersluis.

Werkgroep Polder F strijdt gesteund door 90% van de bewoners van Burgerbrug en omstreken tegen de bouw van Mega windturbines. De werkgroep heeft op facebook een bericht gepubliceerd over de plannen van de Provincie om opnieuw te zoeken naar locaties voor grootschalige windparken in de gemeente Schagen. Hieronder de op Facebook geplaatste oproep

 

De Coöperatieve windvereniging Kennemerwind probeert in samenwerking met de fam. Klaver en de fam. Pronk in Polder F de kleine Lagerweij molentjes die (ook nu nog) direct langs het kanaal ten zuiden van Burgervlotbrug staan te vervangen. Omdat deze vervanging door veel te grote megaturbines in de polder i.p.v. langs de smalle strook stortgrond niet gewenst is komen de bewoners hiertegen in opspraak.

Wijs geworden door de enorme overlast die sinds 2006 gebouwde megawindturbines aan de omgeving berokkenden, is sinds april 2008  de werkgroep Zijpersluis actief. Ook aan de andere kant van Polder F werden door bewoners van Burgerbrug acties ondernomen tegen de bouw van megawindturbines.

Vanaf september 2008 hebben deze twee groepen zich verenigd in “Werkgroep Polder F (zuid-Zijpe)”. Dit is gebeurd om één geluid te laten horen namens alle betrokken tegenstanders. Vanuit iedere hoek rondom Polder F zitten er bewoners in de werkgroep:

  • Vanaf de Molenweg, Diana Veenstra
  • Vanaf de Zijpersluis, Han Hirschman en Riet Dapper
  • Vanaf de Burgerweg, Aad Kramer

Sinds 2008 tot nu toe zijn we vrijwel constant alert op ontwikkelingen, springen daar onmiddellijk in en laten op ieder benodigd niveau van ons horen.

Dit in samenspraak met Stichting KPO, Dorpsraad Burgerbrug en de andere werkgroepen in de Zijpe. Iedere 3 maanden schrijven we in het dorpsblad van Burgerbrug de “Brugpraat” zodat onze achterban kan lezen hoe de zaak ervoor staat.

Lees hier de laatste nieuwsbrieven: